Pompierii români, lăudaţi în Grecia. Psihologul Gabriel Diaconu: Nu se putea la Periş. N-ai să vezi la Medgidia

Facebook DSU
Facebook DSU

Psihologul Gabriel Diaconu reacţionează după ce reţelele sociale au fost umplute cu mesaje admirative la adresa pompierilor români, după ce presa din Grecia i-a lăudat pentru modul în care intervin la incendiile din zona Atenei. 

Toată lumea laudă pompierii români plecați în misiune în Grecia. Care mai de care mai entuziast, dacă politician și mai bine, mai adaugă o poză cu eroii noștri la datorie. Replica ziariștilor greci, impresionați de profesionalismul echipajelor noastre, e redistribuită copios pe rețelele sociale. Ce să mai, e o fiesta de naționalism.

Nu s-ar putea la Periș. N-ai să vezi la Medgidia. Dacă e în interiorul granițelor, aceiași intră brusc în alt film. Auzi, da cât v-au costat auto-specialele ălea? Da bani de drone de unde ați avut, domne, nu s-a mai văzut incendiu stins și cu găleata, numai live-uri aveți în cap. Șoc! N-o să-ți vine să crezi cu cine a luat masa pompierul șef în timpul lui liber. Avem dovada! E crimă organizată, au îndoit extinctoarele. Hai zău, cred și eu că trimit mașinile ălea bune, oricum le țineau degeaba în hangar. E o lovitură de imagine, pute de la o poștă.

Pe cât de erect patriotismul nostru de fanfară, pe-atât de blenoragică atitudinea față de uniformă în rest. E o cronică, purulentă revărsare de păreri ale unora care nici gunoiul nu se chinuie să și-l ridice, dar ți-l vor arunca stil boltă la primul gest de normalitate.

Românii nu știu să aibă respect pentru români decât dacă ne reprezintă în fața străinilor. Atunci da, musai să arătăm că avem de toate. Ce să mai, dau și lacrimi de bucurie, bombează piepturi, mai curge un muc, e un efluviu, o emulație, un moment.

De aia - printre altele - suntem noi șui, ca popor. Că în restul timpului suntem clică și ocară, dar odată dacă zice altcineva bun despre un român brusc ai văzut, fratele meu, cum sunt ai noștri? Succesul are mulți părinți, înfrângerea-i copil bastard", a scris Gabriel Diaconu pe Facebook. 

Pompierii români, lăudaţi în Grecia 

Redactorii publicației online fimes.gr subliniază că ceea ce-au făcut pompierii români, imediat după ce au ajuns la locul intervenției din insula Evia, i-a făcut pe localnici să-i privească ca pe niște extratereștri.

'Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Insula Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor. În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd', se arată în articolul de pe site-ul fimes.gr.

Grecia şi-a mobilizat armata în sprijinul pompierilor şi mai multe ţări au oferit asistenţă, între care Franţa, Egipt, Elveţia, România şi Spania. Situaţia este deosebit de gravă în insula greacă Evia, devastată de incendii. Mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăseacă locuinţele, lăsându-şi agoniseala de o viaţă pradă focului, în timp ce flăcările s-au răspândit în mai multe direcţii pentru a şasea zi consecutiv.

VEZI Localnicii greci, uimiți de pompierii români implicați în stingerea incendiilor devastatoare din Insula Evia: Sunt de pe altă planetă! / Foto UPDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel