Pompierii care au verificat clubul Colectiv rămân în arest preventiv

Sâmbătă, judecătorii de la Tribunalul Militar București au decis ca cei doi pompieri care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privința respectării normelor PSI, George Matei și Antonina Radu, să rămână în arest preventiv. Decizia nu este definitivă.

DNA i-a trimis în judecată pe cei doi insepctori ISU pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii susțin că, în perioada septembrie 2014 — primăvara anului 2015, George Matei și Antonina Radu, în calitate de ofițeri-inspectori în cadrul ISU București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știință, nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși au luat cunoștință și au constatat faptul că SC Colectiv Club SRL București desfășura activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu, relatează Agerpres.

Cu alte cuvinte, ofițerii-inspectori ISU București au permis funcționarea în contiuare a societății în condițiile constatate și nu au intreprins nicio măsură pentru intrarea în legalitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel