Pompierii care au acționat la Colectiv, consiliați psihologic

Pompierii care au fost prezenți, vineri seară, la intervenția de la clubul bucureștean Colectiv, sunt consiliați psihologic, întrucât acțiunea a avut un caracter "înalt psiho-traumatizant". 

După intervenția de vinerea trecută de la clubul Colectiv, la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov a fost demarată şi activitatea de asistenţă psihologică şi religioasă a personalului de intervenţie, activitate realizată de o echipă de 5 psihologi şi preotul militar al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov, conform unei informații publicate pe site-ul ISU, precizează Agerpres.

"Preotul inspectoratului a fost solicitat la finalul intervenției pompierilor, oficiind o scurtă rugăciune pentru cei decedați. Echipa de psihologi de la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov a oferit suport psihologic salvatorilor încă din noaptea intervenției, demersul continuând și în prezent, având în vedere numărul foarte mare al personalului implicat în operațiunile de salvare. Totodată, în incinta bisericii de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov, preotul a oferit suport pentru păstrarea echilibrului sufletesc al cadrelor și al familiilor victimelor", precizează sursa citată, potrivit Agerpres.

Deoarece intervenția a avut un caracter "înalt psiho-traumatizant", spun cei de la ISU, compartimentul Psihologie a demarat o campanie de psihoeducație și suport psihologic adresată întregului personal, campanie care se va prelungi și pe parcursul anului 2016 până la acoperirea nevoilor psihologice ale cadrelor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel