Poluare în București. Barna Tánczos propune eliminarea centralelor de apartament. Replică tăioasă pentru șeful Gărzii de Mediu

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Barna Tánczos, ministrul Mediului, s-a arătat indignat față de nivelul de poluare din Capitală și spune că în ultimele două decenii nu s-au luat măsuri pentru reducerea poluării. 

Ministrul Mediului Barna Tánczos a propus administrației locale să ia în calcul eliberarea de construcție doar pentru acele blocuri care au prevăzute centrale de clădire și nu pentru fiecare apartament în parte. 

”Inventariem acele domenii unde putem să facem intervenții cu ajutorul autorităților publice locale. Atât în privința traficului, cât și în privința abilității economice industriale și în privința încălzirii rezidențiale, deciziile sunt la nivelul autorităților publice locale. Noi putem să ajutăm prin scheme de finanțare, propuneri de soluții, dar deciziile se iau pe plan local. Mergem către această consultare cu primăriile din București pentru a găsi soluții pentru reducerea poluării. (...) Trei elemente care reduc poluarea în cazul centralelor la nivel de bloc, cel puțin: consumul este mai scăzut în cazul unei centrale mari pentru că sunt mai eficiente din punct de vedere energetic. Înălțimea la care sunt emise noxele în cazul unei centrale de bloc este mult mai mare. Coșul de emitere e pe verticală, iar noxele sunt ridicate deasupra solului. Apoi, exploatarea centralei și asigurarea verificărilor periodice se efectuează mult mai ușor”, a declarat Barna Tánczos în direct la Antena 3. 

Întrebat dacă știe despre propunerea șefului de la Garda de Mediu, ca bucureștenii să nu mai aerisească locuințele dimineața, ministrul Mediului, Barna Tánczos a răspuns: 

”Nu știu ce a recomandat șeful Gărzii. Nu am văzut această recomandare. Șeful instituției care răspunde de controale ar trebui să se concentreze pe eficientizarea controlului, cu siguranță”, a declarat Barna Tánczos.

VEZI ȘI: Poluare București. Nu aerisiți apartamentele dimineața. Anunțul Gărzii de Mediu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel