Poluare alarmantă. Antarctica, invadată de substanțe plastice

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Antarctica este şi ea afectată de poluarea cu microparticule de plastic şi substanţe chimice nocive, a anunţat joi organizaţia de mediu Greenpeace.

Dovezi ale prezenţei microparticulelor de plastic provenind de la obiecte precum haine şi plase de pescuit, au fost identificate în şapte dintre cele opt mostre de apă prelevate de Greenpeace la începutul anului în timpul unei expediţii de trei luni. În şapte din nouă mostre au fost descoperite substanţele chimice toxice perfluoralchil şi polifluoroalchil (PFAS) şi perfluorocarboni (PFC).

Substanţele chimice sunt utilizate în procesul de producţie a obiectelor de vestimentaţie destinate activităţilor de exterior şi persistă mulţi ani în mediul înconjurător. Antarctica poate părea o sălbăticie neatinsă, însă şi acest capăt de lume este deja poluat de otrăvurile care ajung în mediu din industria textilă şi reziduurile nebuniei plasticului, a declarat Thilo Maack, expert în oceane în cadrul Greenpeace.

Sustanțele toxice, în corpurile animalelor

Spre deosebire de Arctica, în Antarctica au fost efectuate foarte puţine studii ştiinţifice, a declarat organizaţia adăugând că rezultatele sale sunt în concordanţă cu altele provenind de la cercetări desfăşurate în alte zone din regiunea polară sudică. Poluanţii sunt purtaţi de vânt şi de curenţii oceanici şi se menţin în mediul înconjurător chiar şi câteva decenii. Prin intermediul lanţului alimentar substanţele toxice pot ajunge în corpul unor animale precum pinguinii, focile şi balenele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel