Urmărește emisiunea live


INVESTIŢIE: Bancă regională de dezvoltare în Europa Centrală

Euro
Euro

Polonia şi Ungaria vor să înfiinţeze o bancă regională de dezvoltare în Europa Centrală

Polonia poartă discuţii cu Ungaria pentru înfiinţarea unei bănci regionale de dezvoltare destinată stimulării investiţiilor în infrastructura din Europa Centrală şi intenţionează să implice şi Slovacia şi Cehia în acest proiect, a declarat miercuri seară premierul polonez Mateusz Morawiecki, transmite Reuters.

Mateusz Morawiecki s-a întâlnit miercuri cu omologul său ungar Viktor Orban la Budapesta pentru discuţii privind cooperarea politică şi economică. 'Am discutat despre o bancă de dezvoltare pentru ţările grupului de la Vişegrad. Ne putem permite o bancă care să sprijine dezvoltarea infrastructurii în regiune' a declarat Morawiecki la finalul vizitei sale la Budapesta, referindu-se la cele patru state din Europa Centrală care formează grupul de la Vişegrad (Ungaria, Slovacia, Polonia şi Cehia).

'I-am confirmat premierului Orban că suntem foarte interesaţi. Dacă cehii şi slovacii vor răspunde pozitiv putem înfiinţa rapid această bancă', a mai spus Morawiecki, fără a oferi alte detalii. Premierul polonez a mai spus că guvernul său nu şi-a schimbat scepticismul cu privire la trecerea Poloniei la euro în viitorul apropiat, în pofida apelurilor recente venite din partea mai multor economişti polonezi are încearcă să convingă executivul de la Varşovia că aderarea rapidă la euro ar menţine Polonia aproape de centrul UE.

'Acesta nu este un subiect de actualitate', a spus Morawiecki. Deplasarea lui Mateusz Morawiecki în Ungaria reprezintă prima sa vizită bilaterală în calitate de prim-ministru al Poloniei după preluarea mandatului, la 11 decembrie anul trecut.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel