Polonia SFIDEAZĂ UE: NU negociem

Decizia guvernului polonez de a respinge primirea de refugiați conform cotelor obligatorii ale UE este ''fermă'', a anunțat executivul de la Varșovia.

Anunțul vine la trei zile după ce Comisia Europeană a amenințat Polonia că ar putea iniția împotriva ei o procedură de infringement pe această temă, transmite agenția EFE, potrivit Agerpres.

Guvernul (premierului) Beata Szydlo nu va negocia asupra unor chestiuni ce afectează securitatea cetățenilor, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului polonez, Rafal Bochenek.

El a caracterizat drept ineficientă politica privind migrația promovată de Comisia Europeană și a amintit că, în afară de Polonia, nici Austria și Ungaria nu au primit până în prezent vreun refugiat în cadrul mecanismului adoptat în septembrie 2015 la Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne (JAI) al UE, în timp ce majoritatea celorlalte state ale UE au preluat până în prezent un număr mic de refugiați din cotele alocate.

Politica migratorie a UE, care se aplică în prezent și conduce la relocarea refugiaților și imigranților economici în întreaga Uniune Europeană, încurajează în mod real traficanții care introduc ilegal persoane în Europa, a mai spus reprezentatul guvernului polonez.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel