Polonia, pe punctul de a da în judecată Pfizer

Polonia se află pe punctul de a întreprinde acțiuni în justiție împotriva companiei Pfizer luna viitoare dacă producătorul american de medicamente nu va livra toate dozele programate ale vaccinului său COVID-19, a declarat vineri un purtător de cuvânt al guvernului de la Varșovia.

Pfizer, care a dezvoltat vaccinul împreună cu partenerul său german BioNTech, a redus volumul vaccinului pe care îl va livra țărilor Uniunii Europene în această săptămână, potrivit  swisinfo.ch, preluat de B1.ro.

Pfizer și BioNTech au refuzat să comenteze reducerile livrărilor dincolo de reluarea unei declarații de săptămâna trecută, prin care a anunțat reduceri ale dozelor în timp ce accelerează producția în Europa.

Italia a declarat că are în vedere acțiuni în justiție, pe fondul unei frustrări tot mai mari cu privire la impactul reducerii aprovizionării asupra programelor de vaccinare.

"Cred că o astfel de decizie (cu privire la acțiune în justiție) ar putea fi luată luna viitoare dacă aceste livrări nu sunt finalizate în conformitate cu declarația producătorului", a declarat Piotr Muller pentru radiodifuzorul public Polskie Radio Program 1.

Luni, Polonia a primit 176.000 de doze de vaccin Pfizer / BioNTech, o scădere de aproximativ 50% din ceea ce era de așteptat, au spus autoritățile.

România, printre țările afectate de decizia Pfizer

România va primi, în perioada următoare, doar jumătate dintre dozele de vaccin anti-COVID-19 negociate. Compania Pfizer a redus, la jumătate, volumul de vaccinuri COVID-19 pe care le va livra săptămâna aceasta unor state membre ale Uniunii Europene, au declarat joi pentru Reuters mai mulţi oficiali guvernamentali.

"România va primi doar 50% din volumul programat pentru săptămâna aceasta, iar livrările nu se vor îmbunătăţi decât treptat, astfel că situaţia va reveni la normal abia la finele lunii martie", a declarat Andrei Baciu, secretar de stat la ministerul Sănătăţii citează agerpres.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel