Polonia nu dă drept de survol unui avion cu oficiali ruși

Polonia nu permite unui avion la bordul căruia se află pe ministrul rus al Apărării să-i tranziteze spațiul aerian, conform Ria Novosti.

UPDATE: Polonia a acceptat în cele din urmă să acorde drept de survol avionului ministrului rus al apărării, Serghei Soigu, după îndeplinirea condițiilor cerute, dar refuzul anterior al acestui survol, ce a determinat întoarcerea din drum a aparatului, a fost calificat de Moscova drept o încălcare flagrantă a normelor internaționale, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Polonia nu a acordat drept de survol aeronavei care se întoarce din Slovacia și care îl tranportă pe Sergey Shoigu. Avionul a aterizat la Bratislava.

Ria Novosti citează unul dintre pasagerii avionului Tu-154.

Autoritatea poloneză pentru controlul traficului aerian a confirmat că a închis spațiul aerian pentru Tupolevul rusesc, invocând că aeronava și-a schimbat statutul din zbor civil în militar. Avionul în care se află Shoigu va primi aprobare doar dacă revine la statutul e zbor civil, au anunțat autoritățile poloneze.

Ministrul rus al Apărării se întoarcea din Slovacia, acolo unde a participat la celebrarea a 70 de de ani de la revolta din Banska Bystrica împotriva naziștilor și a dictatorului Jozef Tiso.

NATO, declarația care-l va înfuria pe Putin: Să nu uităm promisiunea făcută Ucrainei la București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel