Polonia își întărește flota cu 3 noi fregate: Ne propunem să ne mândrim în toate oceanele lumii

Polonia își întărește flota cu 3 noi fregate. Vor apăra țărmurile Poloniei și vor participa la misiunile NATO  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Polonia își întărește flota cu 3 noi fregate. Vor apăra țărmurile Poloniei și vor participa la misiunile NATO / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Polonia își va întări flota militară cu trei noi fregate. Navele vor fi construite în șantierele navale poloneze de companii poloneze și cu asistența unui partener străin.

Mariusz Błaszczak, ministrul Apărării de la Varșovia, a declarat că Polonia va achiziționa trei nave pentru marina poloneză, toate fiind produse în Polonia. Noile nave vor fi fregate multifuncționale „Miecznik”.

În timpul vizitei lui Błaszczak în portul baltic Gdynia, a avut loc o ceremonie cu ocazia semnării oficiale a unui acord între inspectoratul de arme și un consorțiu format din grupul polonez de armament și grupul șantierului naval Remontownia Holding. Contractul pentru fregate este un record când vine vorba de contracte unice în industria armamentului polonez. Costul total este de 2,17 miliarde euro.

Ministrul și-a exprimat așteptările ca noile nave să fie construite la fel de repede ca și vânătorii de mine Kormoran construiți anterior. El crede că realizarea vânătorilor de mină dovedește că navele preferate de marinarii polonezi pot fi construite în Polonia.

Noile fregate vor acoperi nevoile marinei poloneze

„Acestea vor fi nave a căror putere de foc poate fi comparată cu o divizie a unității de rachete navale. Între timp, puterea în asigurarea securității, acoperirii și apărării antiaeriene și antirachetă poate fi comparată cu bateriile Patriot ”, a spus ministrul. 

Błaszczak a subliniat că aceste nave vor fi o forță serioasă pe Marea Baltică. Acestea vor apăra coasta poloneză și vor participa, de asemenea, la misiunile aliate NATO.

„O bună dimineață pentru militari și lucrătorii din șantierul naval! Contractul pentru construirea a trei fregate ca parte a programului „Miecznik” va consolida capacitățile marinei și cooperarea cu industria poloneză. Toate acestea sunt făcute pentru securitatea țării noastre!”, a scris Błaszczak pe Twitter. Ministrul a mai declarat că există deja un plan de lucru detaliat pentru construcția navelor. Prima fregată va fi lansată în termen de patru ani.

El a reiterat faptul că navele vor fi construite în șantierele navale poloneze cu participarea și ajutorul companiilor (inclusiv private) care fac parte din consorțiul menționat anterior. Câteva sute de companii vor participa la proiect, inclusiv subcontractanți. Un partener străin va ajuta, de asemenea, la construcția navelor.

„Ne propunem să construim astfel de armamente pentru marina poloneză, astfel încât să avem ceva de care să ne mândrim, nu numai în Marea Baltică, ci și în oceanele lumii”, a spus Błaszczak, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel