Polonia-Emmanuel Macron. Premierul Szydlo: Arogant

Premierul polonez Beata Szydlo a calificat vineri drept ''arogante'' comentariile președintelui francez Emmanuel Macron despre autoizolarea Poloniei, venite în contextul refuzului acestei țări de a accepta revizuirea directivei europene privind lucrătorii detașați

Îi recomand președintelui să fie mai conciliant (...) Comentariile sale arogante sunt probabil rezultatul lipsei de experiență, a menționat șefa executivului de la Varșovia într-o declarație transmisă presei. Îl sfătuiesc pe președinte să se concentreze pe problemele țării sale, probabil va reuși să obțină aceleași rezultate economice și același nivel de securitate pentru cetățenii (francezi) precum cele garantate de Polonia, a mai notat Beata Szydlo în declarație.

Ea a adăugat că Macron, care a acuzat guvernul conservator polonez că nu respectă valorile europene, nu va decide viitorul Europei, viitor ce va fi modelat în opinia premierului polonez de membrii blocului comunitar.

Într-o declarație la finalul întrevederii de vineri cu omologul său bulgar Rumen Radev, președintele Emmanuel Macron a spus că Polonia a decis să se izoleze în Europa și să meargă împotriva acesteia într-o serie de dosare ale Uniunii Europene.

El a subliniat în acest context refuzul reafirmat joi de șefa guvernului polonez de a accepta revizuirea directivei europene privind lucrătorii detașați, pentru care președintele francez a încercat să obțină sprijin în turneu său est-european ce a cuprins și România. În declarația dată la Varna, Macron a calificat acest refuz drept o nouă eroare. Poporul polonez merită mai mult decât atât și primului-ministru (Beata Szydlo — n.r) îi va fi greu să-i explice că este bine ca polonezii să fie prost plătiți, a spus președintele francez.

Relațiile dintre Franța și Polonia au cunoscut un regres după ce guvernul de la Varșovia a anulat anul trecut un contract pentru achiziția unor elicoptere militare Airbus, decizie care l-a determinat atunci pe președintele Francois Hollande să-și anuleze o vizită în Polonia, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel