Polonia. Cum au reuşit să scape de abator 180 de vaci

[] []

29 mai 2019 / 20:05
Salveaza PDF Comentarii

Vacile dintr-o turmă care hoinărea în libertate într-o regiune din vestul Poloniei, a căror sacrificare iminentă i-a supărat pe apărătorii drepturilor animalelor şi a declanşat un protest la scală naţională, au reuşit în ultimul moment să evite această soartă crudă, informează Reuters, potrivit Agerpres.

La fel ca vacile considerate sacre în India de proprietarii lor, cele 180 de vaci poloneze se plimbau de mai mulţi ani în libertate, pe câmpurile din municipalitatea Deszczno din vestul ţării. Însă ofiţerul-şef al biroului veterinar din Polonia a declarat la începutul acestei luni că ele reprezintă un pericol pentru sănătatea şi siguranţa cetăţenilor. Activiştii pentru drepturile animalelor au spus că ordinul de sacrificare a celor 180 de vaci reprezintă o crimă odioasă, ţinând cont că există alte soluţii, care sunt şi mult mai umane. 'Vacile din Dezczno nu vor fi sacrificate la abator.

În schimb, ele vor fi izolate într-o fermă de stat', a declarat miercuri ministrul polonez al Agriculturii, Jan Krzysztof Ardanowski, citat de agenţia de presă PAP, încheind astfel o mică dramă naţională. Chiar şi preşedintele polonez Andrzej Duda s-a exprimat în această chestiune, cerând 'o soluţie fericită', înainte ca ştirea despre salvarea de la sacrificare a acestor vaci să fie publicată. 'Sunt sigur că o soluţie va fi găsită, deşi regulile UE impun uciderea acestor animale. Însă polonezii pot să o găsească!', a scris el pe Twitter.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26