Polonia, conflict diplomatic cu Belarus. Demnitari expulzați din cele două state

Polonia, conflict diplomatic cu Belarus. Demnitari, expulzați din cele două state  / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Polonia, conflict diplomatic cu Belarus. Demnitari, expulzați din cele două state / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Varşovia a anunţat miercuri că expulzează un diplomat belarus, ca răspuns la un demers similar anunţat cu o zi înainte de Minsk la adresa unui consul polonez, informează AFP.

Republica Belarus l-a declarat marţi persona non grata pe consulul polonez la Brest, protestând astfel împotriva participării acestuia la un moment festiv dedicat "soldaţilor blestemaţi" polonezi care au luptat contra ocupaţiei germane şi apoi a celei sovietice.

"Ca reacţie la demersurile inamicale şi nefondate ale autorităţilor belaruse, Polonia a declarat persona non grata un diplomat al ambasadei Belarusului la Varşovia", a anunţat pe Twitter ministrul-adjunct al afacerilor externe polonez Marcin Przydacz, fără a face alte precizări.

Unităţi de rezistenţă formate pentru a lupta împotriva ocupanţilor germani în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, "soldaţii blestemaţi" polonezi au luptat apoi împotriva ocupaţiei sovietice, acţionând adesea de o manieră violentă şi atacându-i uneori pe toţi cei care nu erau polonezi, inclusiv pe belaruşi. Lupta lor împotriva puterii sovietice a continuat până în anii '50, precizează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel