Polonia-SUA, acord surpriză, lovitură pentru Rusia

BRUA
BRUA

Compania naţională de petrol şi gaze naturale din Polonia, PGNiG, a semnat marţi un acord pe cinci ani pentru a importa gaze naturale lichefiate din SUA.

Acordul este în conformitate cu o strategie având drept obiectiv reducerea dependenţei de livrările din Rusia.

Conform termenilor acordului, semnat de PGNiG cu Centrica LNG Co. Ltd,, firma poloneză va primi nouă livrări de GNL în perioada 2018-2022. Compania poloneză nu a dezvăluit detalii legate de volumul livrărilor sau preţ convenit în contract.

"Acest acord pe cinci ani pentru livrări de gaze naturale lichefiate din SUA este bazat pe preţul de pe piaţă. Suntem încântaţi să colaborăm cu Centrica pentru a asigura diversificarea livrărilor în Polonia", a declarat directorul general de la PGNiG, Piotr Wozniak.

"Vom primi nouă livrări pe parcursul a cinci ani, ceea ce înseamnă o medie de două livrări pe an" a adăugat Wozniak, citat de Agerpres. Acest acord vine într-un moment în care Polonia şi restul ţărilor din Europa de Est vor să îşi reducă dependenţa de livrările de gaze naturale din Rusia, în timp ce SUA sunt interesate să îşi majoreze exporturile de gaze naturale.

Anul trecut, Polonia a inaugurat primul său terminal de GNL de la Marea Baltică, iar în luna iunie a acestui an a recepţionat prima sa livrare de GNL din SUA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel