Poliţistul rănit a mişcat mâna şi piciorul drept

Purtătorul de cuvânt al Spitalului 'Nicolae Oblu' din Iaşi a declarat miercuri că poliţistul rănit este în continuare în stare critică, însă au apărut mişcări spontane spontane pe partea dreaptă, ale mâinii şi piciorului.

Neurochirurgul Marius Dabija, purtător de cuvânt al Spitalului 'Nicolae Oblu' din Iaşi a declarat miercuri că poliţistul rănit în misiunea de la Rădăuţi se află în continuare în stare critică, însă au apărut mişcări spontane spontane pe partea dreaptă, ale mâinii şi piciorului, ceea ce este un semn bun.

Potrivit lui Dabija, în cursul nopţii, poliţistul a fost supus unei intervenţii pentru a-i scădea presiunea intracraniană.

'Starea pacientului este în continuare uşor instabilă din punct de vedere hemodinamic. Încă este pe suport de adrenalină, intubat, ventilat, dar din ce în ce mai uşor de controlat, din ce în ce mai stabil. Ceea ce e un semn bun. Au apărut nişte mişcări spontane pe partea dreaptă, ceea ce din punct de vedere neurologic este un semn foarte bun. Avem tot ce trebuie pentru a controla starea lui hemodinamică, pentru a-l ajuta cât putem de mult să treacă de acest eveniment neplăcut. Sperăm să nu mai apară alte complicaţii', a declarat neurochirurgul Marius Dabija.

Potrivit acestuia, în cursul nopţii poliţistul a fost supus unei intervenţii chirurgicale din cauza unui hematom intracerebral.

'S-a făcut o craniotomie decompresivă, s-a lăsat loc creierului să poată expansiona. Era un edem cerebral important, un hematom intracerebral important. A fost o intervenţie pentru o hemostrază cât mai perfectă. Pacientul are o situaţie cerebrală severă', a precizat medicul ieşean.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel