Polițistul care a ucis o fetiță pe trecerea de pietoni, condamnat cu suspendare

Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Anja de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Anja de la Pixabay

Polițistul care a accidentat mortal o fetiță de 12 ani, pe trecerea de pietoni, a fost condamnat cu suspendare. 

Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au dat sentința finală în cazul unui accident mortal pe trecerea de pietoni, în care victimă a fost o fetiță în vârstă de 12 ani, iar inculpat un polițist aflat în timpul liber, dar care fusese chemat la serviciu, scrie Monitorul de Suceava.

Agentul principal Andrei I., din Fălticeni, încadrat la Postul de Poliție Moara la vremea accidentului, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 1 an și 4 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată sub supraveghere, cu un termen de încercare de 2 ani. Cu privire la latura penală, decizia primei instanțe – Judecătoria Fălticeni, nu a fost modificată.

Cu privire la latura civilă, daunele morale au fost diminuate. De exemplu, pentru frații fetiței moarte în accident daunele au fost diminuate de la 100.000 de lei, la 50.000 de lei.

Accidentul s-a petrecut la finele anului 2017, în a doua zi de Crăciun. În jurul orei 9.25 dimineaţă, în timp ce conducea un autoturism Opel pe strada Sucevei din municipiul Fălticeni, pe banda a II-a de deplasare, agentul principal Andrei I. din Fălticeni, încadrat la Postul de Poliție Moara, a surprins şi accidentat o fetiţă de 12 ani, care traversa drumul pe trecerea pentru pietoni amenajată prin indicatoare şi marcaje. Fetița traversa din partea stângă spre dreapta faţă de deplasarea maşinii. Din păcate, impactul violent i-a fost fatal fetiței.

Poliţistul avea alcoolemie 0.

Sursă: Monitorul de Suceava 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel