"Polițistul anului 2012" a dus un condamnat la frizer și petreceri

inchisoare_53177600_90684200
inchisoare_53177600_90684200

Polițistul anului 2012 este urmărit penal. Şeful Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia Buzău, Ştefan Tudorel Alexandru, a ajutat un condamnat să iasă din arest. El l-a dus pe condamnat la petreceri și la frizerul personal. 

Procurorii DNA au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu avantaj nepatrimonial pentru altul în formă continuată (36 acte materiale) şi luare de mită, scrie Digi 24.

Cum acționa polițiștul

Ştefan Tudorel Alexandru a întocmit sau a determinat alţi ofiţeri de poliţie judiciară din IPJ Buzău să întocmească acte prin care s-a solicitat menţinerea nejustificată, în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău, a unui condamnat. Condamnatul a fost scos și din centru, sub pretextul că participă la activități judiciare. Poliţistul a primit de la condamnat mai multe materiale de construcţie în valoare de 206 lei.

"Ca urmare a acestor acţiuni, condamnatul şi-a sărbătorit ziua de naştere cu prietenii şi membrii familiei, a participat la petreceri, a avut acces la frizerul personal. Totodată, s-a reţinut că la data de 22 octombrie 2013, în scopul efectuării aceloraşi demersuri, învinuitul Alexandru Tudorel Ştefan a primit de la condamnat, prin intermediul unui om de încredere de-al său, mai multe materiale de construcţie în valoare de 206,21 lei, care au fost utilizate la renovarea unei locuinţe", au scris procurorii.

Bugetul IPJ a fost prejudiciat cu 1.827,11 lei, reprezentând cheltuielile efectuate cu persoana privată de libertate, în perioada 20 iunie - 31 octombrie 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel