Poliţiştii şi militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă

Scutaru Cristina / 30 noi 2018 / 09:19 Salveaza PDF Comentarii
bani
Descriere foto: bani

De acum înainte, poliţiştii şi militarii pot folosi banii de chirie pentru plata ratei la casă.

Klaus Iohannis a semnat decretul pentru modificarea legilor privind statutul Poliţistului, respectiv a Statutului cadrelor militare.

La legea 360/2002 privind statutul Poliţistului, la articolul 31 au fost adoptate următoarele modificări: „Politistul care îndeplineşte condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie şi care contractează un credit imoboliar/ipotecar destinat achiţiziţionării unei locuinţe, beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derularea a creditului respectiv, pentru plata ratei sau pentru a unei fracţiuni din rata aferentă creditului. În această situaţie, compensaţia lunară pentru chirie se acordă în cuantumul prevăzut la alin. (1), dar nu poate depăşi rata lunară plătită pentru creditul imoboliar/ipotecar ".

Compensaţia lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuinţă achiziţionate pe timpul carierei. În plus, proiectul prevede că sumele pot fi justificate cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a locuinţei.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 29 octombie de Senat, în calitate de for decizional.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82