Poliţiştii şi jandarmii nu vor mai răspunde penal când vor trage în infractori

Polițiști - imagine simbol
Polițiști - imagine simbol

Poliţiştii nu mai răspund penal atunci când trag în infractori! Ba mai mult, în situaţii limită nici măcar nu mai sunt obligaţi să someze înainte să tragă, scrie romaniatv.net.

Marţi a fost adoptat un proiect de modificare şi completare a legii care determină regimul armelor de foc şi al muniţiilor, fiind înlăturat caracterul penal al faptei şi răspunderea materială a personalului instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale în cazul uzului de armă executat în condiţiile şi în situaţiile prevăzute de lege.

Potrivit adevarul.ro, această modificare a fost operată la iniţiativa deputatului Ştefan Burlacu, fost ofiţer SPP, iar parlamentarii au adoptat modificarea şi completarea Legii nr. 17/1996 privind regimul armelor de foc şi al muniţiilor.

Printre principalele modificări se numără înlăturarea răspunderii penale şi materiale a poliţiştilor, jandarmilor sau altor lucrători din domeniul ordinii publice şi siguranţei naţionale care deschid focul, respectând legea.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel