Polițiștii, protest la Administraţia Prezidenţială. Publisind: Măsurile de austeritate impuse de Guvernul Cîţu reprezintă ultima soluţie!

Polițiștii, protest la Administraţia Prezidenţială. Publisind: Măsurile de austeritate impuse de Guvernul Cîţu reprezintă ultima soluţie!
Polițiștii, protest la Administraţia Prezidenţială. Publisind: Măsurile de austeritate impuse de Guvernul Cîţu reprezintă ultima soluţie!

Reprezentanţii Federaţiei Publisind protestează miercuri la sediul Administraţiei Prezidenţiale împotriva îngheţării salariilor şi sporurilor şi a neindexării pensiilor cu valoarea inflaţiei, precum şi pentru o majorare a salariului minim corelată cu creşterea preţurilor. 

'Suntem bugetari iar acesta nu trebuie să fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile aşa cum nu putem refuza restricţiile, interdicţiile şi incompatibilităţile impuse de lege. Pentru o salarizare decentă şi echitabilă ne aşteptam rândul încă din anul 2010, an în care o mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare. Avem o noua lege-cadru din anul 2017 care nu a fost aplicată decât pentru anumite familii ocupaţionale. Însă sectorul public nu este împărţit în şmecheri şi fraieri. Nu putem înghiţi la nesfârşit tergiversările. Sporurile sunt îngheţate din anul 2010.

Din anul 2021 îngheaţă din nou şi salariile după doar doi ani de aplicare a legii-cadru, însă îngheaţă exact acele salarii aflate mult sub nivelul prevăzut de lege şi care ar fi trebuit aduse la un nivel corespunzător până în anul 2022. Apreciem că măsurile de austeritate impuse de Guvernul Cîţu reprezintă ultima soluţie la problemele economice pe care le traversează ţara noastră. Creşterea deficitului bugetar este un pretext la îndemână pentru toate guvernele dispuse în primul rând să taie', susţin sindicaliştii într-un comunicat.

Potrivit acestora, toate sindicatele afiliate Publisind resimt presiunea acestor măsuri care vor adânci în loc sa rezolve inechităţile salariale din sistemul public, motiv pentru care se angajeaza cu toate forţele în protestele planificate.

Federaţia Publisind, afiliată la Blocul Naţional Sindical, totalizează 35.000 de membri din domeniile poliţie şi poliţie de frontieră, poliţie penitenciară şi probaţiune, administraţie publică centrală şi locală, asistenţă socială, grefă judiciară, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS. Publisind a declanşat proteste începând cu data de 31 decembrie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel