Polițiștii, prima captură majoră ce venea spre România, de Crăciun

mos craciun
mos craciun

Poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime au verificat, săptămâna trecută, un container sosit din China, beneficiară fiind o societate comercială din localitatea Voluntari, judeţul Ilfov, în care se aflau zeci de mii de ghirlande electrice, susceptibile a fi contrafăcute.

"În respectivul container, au fost descoperite 68.300 de ghirlande electrice, susceptibile a fi contrafăcute. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute, conform prevederilor Legii nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice", a transmis, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Conform unui comunicat de presă al IGPR, poliţiştii de la Transporturi au efectuat, în perioada 26 octombrie - 2 noiembrie, controale în 398 de staţii de cale ferată şi au patrulat în 400 de trenuri de călători, a transmis, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii au desfăşurat zece acţiuni pentru combaterea pescuitului şi comerţului ilegal, a contrabandei, precum şi a migraţiei ilegale.

Aproape 100 de dosare penale 

Pe parcursul acţiunilor, au fost depistate 10 persoane date în urmărire naţională sau internaţională, 2 minori lipsiţi de supraveghere şi 7 persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate.

În total, au fost întocmite 95 de dosare penale, în principal pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, distrugere, falsuri şi uzuri de fals, pescuit ilegal şi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

De asemenea, 40 de persoane au fost depistate în flagrant delict, iar 3 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, faţă de una dispunându-se măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de două persoane s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 36.000 de lei şi au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 1.600.000 de lei.

Totodată, la data de 30 octombrie, poliţiştii de la Transporturi au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea activităţii ilegale de taximetrie în zona Aeroportului Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti. În urma acestei acţiuni, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.285 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel