Poliţiştii, mesaj pentru Klaus Iohannis. Se cere intervenţia imediată

Mihai Ciobanu / 20 iul 2018 / 10:58 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Grupul Poliţiştilor Rutieri îi cere lui Klaus Iohannis să intervină prin căile pe care le are în cazul ultimelor modificări ale legislaţiei rutiere.

Grupul Poliţiştilor Rutieri din România a transmis o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis în care îi cere preşedintelui să intervină astfel încât noile reglementări legislative, care impun presemnalizarea radarelor, să nu intre în vigoare în această formă.  Poliţiştii cer preşedintelui să nu promulge legea pe care o consideră un ”pariu cu viaţa cetăţenilor” şi îi solicită să atace la Curtea Constituţională prevederile acesteia.

”Dorim, din nou, să tragem un semnal de alarmă prin care atenţionăm că numărul accidentelor rutiere, având cauză viteză excesivă, va creşte alarmant după intrarea în vigoare a acestei legi (vor muri peste 2000 de oameni în anul 2019)!!! Domnule Preşedinte, vă rugăm să nu promulgaţi această lege sau să atacaţi acest pariu cu viaţa cetăţenilor la Curtea Constituţională, întrucât considerăm că nu respectă unul dintre cele mai importante principii ale Constituţiei, art. 22, alin. (1) «Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritatea fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate!»”, se arată în documentul Grupului Poliţiştilor Rutieri. 

”În situaţia în care administratorul drumului public nu montează indicatoare de presemnalizare a radarelor, va fi un semnal pentru «teribilişti» de a calca pedala de acceleraţie la maxim, iar Poliţia Rutieră se va află în imposibilitatea de a proteja viaţa şi integritatea corporală a cetăţenilor, cum este prevăzut la art. 22 din Constituţie”, se precizează în scrisoarea deschisă.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25