Poliţiştii, în marş către Cotroceni. Îi cer socoteală preşedintelui Băsescu

politisti
politisti

Câteva mii de sindicalişti, printre care sute de poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor, afiliaţi la confederaţia Cartel Alfa, au pornit în marş către Palatul Cotroceni, după ce au protestat aproximativ două ore în Piaţa Victoriei.

Protestatarii îi ceruseră, anterior, preşedintelui Băsescu să vină în Piaţa Victoriei şi să negocieze cu ei, deoarece preşedintele este cel care l-a numit pe Emil Boc premier. Iniţiativa de a pleca către Cotroceni a aparţinut poliţiştilor, dar şi ceilalţi participanţi la miting s-au alăturat acestei acţiuni.

Sindicaliştii nu au autorizaţie pentru marş, însă nu au fost împiedicaţi de jandarmi să părăsească Piaţa Victoriei.  Liderii lor au spus că vor ca prin această acţiune să demonstreze că nu renunţă la solicitările lor şi că îşi asumă eventualele amenzi. „E cazul ca dialogul pe care il purtăm pe aceste probleme grave cu care se confruntă România să fie purtat într-un mod serios. În ultimele şase luni, Guvernul doar a mimat dialogul social. Toate propunerile noastre au fost respinse una câte una, cu toate că ar fi făcut situaţia mai suportabilă pentru cetăţenii României“, a declarat Petru Dandea, vicepreşedintele Cartel Alfa:

La marş participă aproximativ 6.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel