Poliţiştii din Ploieşti au cerut ajutorul populaţiei pentru prinderea infractorilor. 50 de voluntari au răspuns

Florin Răvdan / 26 oct 2019 / 21:06 Salveaza PDF Comentarii

Poliţiştii locali din Ploieşti au cerut ajutorul populaţiei pentru a-i prinde pe infractori, iar 50 de populari au răspuns deja afirmativ. 

Potrivit Primăriei Ploiești, programul de voluntariat inițiat cu sprijinul Poliției Locale Ploiești, va începe de luni și „se adresează ploieștenilor cu spirit civic, care vor să se alăture reprezentanților Poliției Locale Ploiești, în activitățile pe care aceștia le derulează în vederea menținerii și respectării normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice", scrie Mediafax. 

Cine poate fi voluntar

 

Pot deveni voluntari persoanele majore, fără cazier judiciar sau antecedente penale, au cetățenia română și domiciliul pe raza orașului Ploiești și sunt cunoscute „ca având o conduită civică în comunitate".

„Selecția și recrutarea voluntarilor în cadrul programului derulat de municipalitate se va face în urma unui interviu care va avea la bază un dosar ce va include următoarele documente: copie act de identitate, cazier judiciar, adeverință eliberată de către medicul de familie că nu se află în evidență cu boli contagioase și neuropsihice", arată Primăria Ploiești.

Cererile de înscriere se depun la sediul Poliției Locale Ploiești

 

„În cadrul Programului de voluntariat, persoanele selectate vor acționa în zona de domiciliu, prin sesizarea și transmiterea faptelor de natură contravențională din domeniile de activitate ale Poliției Locale Ploiești, prin Dispeceratul instituției, la numărul de telefon 0244/954, precum și prin intermediul altor instrumente de comunicare puse la dispoziția voluntarilor în acest sens", mai precizează sursa citată.

Totodată, voluntarii îi vor însoți pe polițiștii locali la fața locului, putând avea și calitatea de martor.

De asemenea, voluntarii vor avea obligația de a păstra confidențialitatea datelor.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23