Polițiștii de frontieră de la PTF Giurgiu au găsit aproximativ 30.000 de pachete de țigări ascunse în două TIR-uri

Foto: Poliția de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră

La PTF Giurgiu au fost descoperite aproximativ 30.000 de pachete de țigări ascunse în două TIR-uri.

Poliţiştii de frontieră din cadrul  Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit în urma unui control efectuat asupra a două autocamioane, aproximativ 30.000 pachete de țigări, ascunse și nedeclarate. Țigările, de diferite mărci, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar șoferii nu au putut prezenta documente de proveniență.

La data de 03.02.2024, în jurul orei 22.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pentru a intra în țară doi cetățeni bulgari, în vârstă de 46 respectiv 47 de ani, aflați la volanul unor autocamioane înmatriculate în Polonia care transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, obiecte sanitare pe ruta Bulgaria-Polonia.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, deasupra paleților cu obiecte sanitare, dar și sub aceștia, mai multe cutii din carton ce conțin pachete cu țigări.

62 de baxuri în valoare de peste 800.000 lei

Cu ocazia inventarierii bunurilor a rezultat cantitatea totală de 29.697 pachete de țigări (62 de baxuri), estimată la o valoare de peste 800.000 lei. Țigările, de diferite mărci, aveau aplicate timbru fiscal bulgăresc, iar șoferii nu au putut prezenta documente de proveniență.

Referitor la ţigaretele ascunse, cei doi şoferi au declarat că urmau să le ducă în Franța pentru a fi vândute pe piața neagră.

Totodată, în cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în interiorul cabinei şoferilor mai multe documente de provenienţă care atestau faptul că obiectele sanitare urmau să ajungă în Marea Britanie, și nu în Polonia.

Întreaga cantitate de ţigări a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră iar în cauză, față de șoferii bulgari a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete și uz de fals, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel