Polițiștii, coadă la Centrul de Transfuzii. "Încercăm să nu abuzăm"

Peste 100 de angajați ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Tulcea vor dona sânge marţi şi miercuri, pentru a patra oară în acest an.

"Noi i-am invitat la această acţiune pe şefii de post care sunt convocaţi profesional la Tulcea, dar am observat că au venit lucrători şi din alte structuri. Estimăm că vom trece de 70 de donatori astăzi (marţi, n.red.)", a declarat şeful Serviciului cabinet din cadrul IPJ, Lucian Ţugui.

Acţiunea IPJ va continua miercuri, iar conducerea IPJ a estimat că în total peste 100 de poliţişti vor dona sânge.

"Faţă de anul trecut, numărul donatorilor care se adresează Centrului Judeţean de Transfuzii a crescut cu circa 300, dar orice sprijin este bine-venit având în vedere solicitările de la nivel naţional", a menţionat directorul interimar al Centrului Judeţean de Transfuzii, Georgeta Onofrei.

"Încercăm să nu abuzăm de produsele de sânge"

Potrivit directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), Tudor Năstăsescu, până în prezent la nivelul unităţii nu s-au înregistrat situaţii în care intervenţiile chirurgicale să fi fost amânate din cauza lipsei sângelui.

"Încercăm să nu abuzăm de produsele de sânge, cunoscut fiind faptul că administrarea acestora în perioada premergătoare intervenţiei poate duce la creşterea numărului evenimentelor nedorite, complicaţii sau fistule", a afirmat Tudor Năstăsescu.

De la începutul acestui an, IPJ a organizat trei acţiuni de donare de sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel