Poliţiştii au plecat în căutarea fumătorilor!

Politia
Politia

Poliţiştii locali ai sectorului 6 au demarat acţiuni de control vizând respectarea legii privind prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun, în urma unei dispoziţii a primarului Rareş Mănescu, a informat primăria.

'Am dispus ca această acţiune de control să se desfăşoare permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale. Cu ajutorul colegilor de la Poliţia Locală, vom asigura respectarea prevederilor actelor normative în vigoare', a precizat Rareş Mănescu.

Conform Legii 15/2016, fumatul este interzis în toate spaţiile publice închise; în spaţiile închise din toate locurile de muncă (hale industriale, spaţii de depozitare, birouri şi camere, săli de şedinţă, săli de consiliu, holuri, coridoare, toalete, lifturi, balcoane închise); instituţiile publice centrale şi locale; unităţi comerciale (magazine, expoziţii/ târguri în spaţiu închis, centre comerciale, pieţe închise); restaurante, baruri, cafenele, terase închise, unităţi de cazare, cluburi - inclusiv cele cu acces restricţionat, cazinouri, săli polivalente; unităţi cultural-artistice, sportive, recreative; toate mijloacele de transport în comun (unde nu se va mai putea folosi nici ţigareta electronică), autogări, gări, aeroporturi, peroane şi refugii închise, taxiuri, maşina de serviciu, ambulanţă, inclusiv în cabina şoferului, vatmanului, mecanicului de tren; locurile de joacă pentru copii, indiferent dacă sunt amplasate în interior său exterior; spaţiile comune din clădirile de locuinţe: holuri, lift.

[citeste si]

De asemenea, se interzice complet fumatul în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private.

Nerespectarea prevederilor de către persoanele fizice se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de către persoanele juridice se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere.

A doua abatere se sancţionează cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei. Săvârşirea unei noi contravenţii prevăzute de legea antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel