Urmărește emisiunea live


Polițiștii au ieșit în stradă, nemulțumiți de îngheţarea salariilor în sistemul bugetar

Polițiștii din Botoșani au ieșit din nou la proteste.
Polițiștii din Botoșani au ieșit din nou la proteste.

Zeci de poliţişti şi poliţişti de frontieră din Botoşani cer Guvernului să nu blocheze salariile din sistemul bugetar. 

Zeci de poliţişti şi poliţişti de frontieră din Botoşani, membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Frontieră şi Sindicatului Poliţiştilor din România "Diamantul" au protestat, marţi, în faţa Instituţiei refectului, faţă de decizia de îngheţare a salariilor în sistemul bugetar, scrie Agerpres. 

Manifestanţii din Piaţa Revoluţiei au scandat lozinci anti-guvernamentale, acţiunea de protest a acestora fiind a treia de la începutul anului.

"Astăzi continuăm ce am început, să fim nemulţumiţi şi să protestăm pentru îngheţarea salariilor. Guvernul nu vrea să ne asculte. Astăzi, la Botoşani suntem în a treia zi de pichetare. Suntem foarte nemulţumiţi. Dorim dezgheţarea salariilor. Dorim să avem salarii decente', a declarat vicepreşedintele Sindicatului "Diamantul", Bogdan Tănasă.

Cum au protestat polițiștii 



Pichetarea a debutat, ca şi celelalte, cu intonarea Imnului Naţional, urmată de un moment de reculegere în memoria poliţiştilor decedaţi din cauza noului coronavirus. Protestarii au purtat pălării de carton pe care erau înscrise lozinci împotriva actualului Executiv, dar şi pelerine negre pentru a marca perioada nefastă prin care trece sistemul de ordine publică din România.

Primul protest al poliţiştilor a avut loc pe 8 ianuarie, însă manifestaţiile din Piaţa Revoluţiei din Botoşani au fost reluate luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel