Polițiștii au dat-o la pace cu rromii de la priveghiul lui Călin Secretar, dar aceștia i-au sfidat și au pornit din nou paranghelia / VIDEO

Polițiștii au dat-o la pace cu rromii la priveghiul lui Călin Secretar, dar aceștia i-au sfidat și au pornit din nou paranghelia / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Polițiștii au dat-o la pace cu rromii la priveghiul lui Călin Secretar, dar aceștia i-au sfidat și au pornit din nou paranghelia / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Toate regulile impuse de pandemie au fost încălcate cu dispreț la priveghiul unui cetățean de etnie romă din Simila-Zorleni, Călin Secretar, de 50 de ani, membru al clanului Sandu din Murgeni, care a murit în urma unui infarct, în Franța. Comunitatea de rromi vine în pelerinaj la sicriul acestuia.

Membrii familiei s-au înțeles cu forțele de ordine, care au stat la 500 de metri distanță de casa unde are loc priveghiul, au spus că vor respecta regulile impuse și au oprit și live-urile. În scurt timp, la doar câteva ore, cetățenii de etnie rromă au uitat total promisiunile, au călcat în picioare orice înțelegere și au reluat paranghelia, iar manelele au răsunat din nou, live.

Călin Secretar este unul dintre romii „de seamă” din clanul Sandu din Murgeni a murit în urma unui infarct. Acesta va fi înmormântat abia joi, iar până atunci rromii din zonă vor veni în pelerinaj. Polițiștii și jandarmii au transmis că vor „priveghea” și ei până joi, dar de la distanță, în special pentru a fi siguri că se vor respecta regulile impuse în pandemie. Cetățenii rromi par să nu se sinchisească de prezența polițiștilor și jandarmilor și își continuă nestingheriți cheful.

Polițiștii și jandarmii monitorizează zona unde are loc priveghiul lui Secretar

Polițiștii și jandarmii din Bârlad și Vaslui au împânzit zona unde locuiesc rromii din Zorleni, după ce aceștia au transmis live pe Fecebook de la priveghiul lui Călin Secretar.

“În urma apariției în spațiul public, pe o rețea de socializare, a unui material, despre un eveniment desfășurat în localitatea Simila, comuna Zorleni, Compartimentul Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui este abilitat să comunice următoarele: Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui au monitorizat situația încă de la apariția primelor date despre eveniment. În acest moment, se desfășoară activități specifice în vederea asigurării și menținerii ordinii și liniștii publice. Totodată, au fost demarate verificări pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile legale și recomandările polițiștilor, pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19, cât și pentru luarea măsurilor legale, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, precizează VremeaNouă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel