Polițiști reținuți pentru luare de mită la Sibiu. Decizia de astăzi a instanței

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu au dispus reținerea a 13 polițiști de la IPJ Sibiu într-un dosar de corupție. În cursul zilei de ieri 25 de agenți de la Serviciul Rutier din Sibiu au fost conduși la audieri, iar procurorii au efectuat mai multe percheziții. 

”În completarea comunicatului din data de 19.05.2021 vă facem cunoscut că, urmare a audierii celor 25 de suspecți - agenți de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni de corupție (cel puțin 115 infracțiuni de luare de mită, prev. și ped. de art.289 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 6 alin. 1 și art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr.78/2000), infracțiuni de serviciu (cel puțin 54 de infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prev. și ped. de art. 13 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. (1) C. pen.) și infracțiuni de fals, prin ordonanţa procurorului din data de 19.05.2021 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 15 dintre aceștia. 

Prin ordonanța procurorului din data de 19.05.2021, s-a dispus luarea măsurii reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de 13 dintre inculpați”, se arată într-un comunicat de presă. 

S-a propus arestul preventiv pentru 30 de zile

În cursul acestei zile, față de 10 agenți de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, s-a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 20.05.2021 până la data de 18.06.2021, inclusiv, aceasta fiind înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu. 

Cu privire la 5 dintre inculpații față de care s-a pus în mișcare acțiunea penală, prin ordonanța procurorului din data de 20.05.2021, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar. 

Cercetările continuă 

Facem precizarea că cercetările continuă în prezenta cauză, raportat la probele administrate, și în special a datelor rezultate din punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere tehnică, până la identificarea tuturor faptelor și autorilor acestora. 

Precizăm că efectuarea în continuare a urmării penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel