Poliţişti huiduiţi de mai mulţi bucureşteni, după ce au intervenit la o petrecere între blocuri

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Mai mulţi agenţi de poliţie chemaţi să intervină la un grătar făcut între blocuri au fost înconjuraţi de mulţimea furioasă şi au fost huiduiţi. 

Incidentul a avut loc în cartierul Ferentari. Într-un final, şase persoane au fost duse la secţie, unde li s-au aplicat mai multe amenzi. 

"Cetățeni „abuzați” în cartierul Ferentari

Duminică seară, prin apel 112, mai mulți locatari solicitau prezența Poliției pentru că în curtea blocului mai multe persoane ascultau muzică la un volum ridicat, consumau alcool și făceau grătare. Ajunși la fața locului, colegii noștri din cadrul Secției 24 Poliție le-au cerut celor prezenți să înceteze activitatea, solicitându-le totodată să se legitimeze.

La auzul acestor replici și cu gândul că ar putea să nu mai apuce să guste micii de pe grătarul improvizat și nici berea de la rece, au început să se manifeste violent față de polițiști, refuzând totodată să se legitimeze. Mai mult, ceilalți cetățeni din zonă, au sărit în ajutorul „abuzaților” și au încercat să îi „salveze” din mâinile polițiștilor.

În final, au fost conduse 6 persoane la sediul Secției 24 Poliție, unde s-au aplicat amenzi pentru refuzul de legitimare, tulburarea liniștii și ordinii publice, încercarea de a împiedica polițiștii să își exercite atribuțiile de serviciu, dar și pentru activitatea de picnic într-o zonă neamenajată. Cu toate că cei prezenți au încercat în mod repetat să provoace polițiștii, doar, doar vor putea să forțeze escaladarea evenimentelor banale pentru care au fost chemați, colegii noștri au reușit să evite un potențial conflict cu cei prezenți și au acționat conform legii.

Este unul dintre nenumăratele cazuri în care, deși Poliției i se cere ajutorul de către cetățenii afectați, după ce ajung la fața locului ajung să fie criticați de către ceilalți membri ai comunității pentru „abuzurile” oamenilor legii, fără să înțeleagă că într-o comunitate, libertatea fiecăruia se termină acolo unde începe libertatea celuilalt", transmite Sindicatul Poliţiştilor Europol.

Clipul video cu intervenţia poliţiştilor, dar şi cu reacţia cetăţenilor, poate fi urmărit AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel