EXCLUSIV  Polițiști filmați în misiune. Măsură luată în școlile de poliție

Poliția Română
Poliția Română

Filmatul politiștilor pe stradă, de către cel prins că a comis o faptă ilegală, a determinat Poliția Română să ia o măsură importantă.

Filmatul polițiștilor pentru intimidarea lor în timpul acțiunii a devenit o practică. Nenumărate astfel de clipuri video au devenit virale pe internet și au atras o mulțime de critici la adresa oamenilor legii atât pentru inacțiune cât și pentru o acțiune fermă. Acum însă, Ministerul de Interne a luat măsura de a pregăti viitorii oameni ai legii, în școlile de poliție de la nivel național, pentru astfel de situații în care sunt intimidați.

"Le arată modalități de acțiune raportate la siuațiile de fapt"

"E o temă reală, temă de actualitate pentru că toată lumea filmează, toată lumea încearcă să pună în imposibilitate poliția printr-o folosire emoțională a aparatului de filmat crezând că dacă apar în public acele imagini vor avea, știu eu, sorți de a scăpa de acea contravenție sau faptă ilicită pe care a săvârșit-o. În ultimul timp, în școlile de poliție se pune accent pe această abordare. Profesorii de aici (n.r. Scoala de Agenți de Poliție Vasile Lascăr Câmpina) sunt foarte documentați, încearcă să le implementeze abordările corecte, regulamentare și să le implementeze acea lipsă de temere atât timp cât legea este de parte lor. Orice om din lumea asta, mai ales polițistul care trebuie să implementeze legea, atâta timp cât o respectă, nimeni niciodată nu se va întoarce împotriva lui. La Școala Câmpina și la școlile din Poliția Română s-au implementat aceste programe. Se discută cu elevii, sunt cazuri practice pe care profesorii, la orele de curs le dezbat împreună cu elevii și le arată modalități de acțiune raportate la siuațiile de fapt pe care le pot întâlni în trafic", a declarat Dumitru Coarnă pentru DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel