Poliţişti de la Secția 16 din Capitală, filmaţi în timp ce strâng de gât un suspect, în 2018 / Video

Foto ilustrativ, polițist / Imagine de Anja de la Pixabay
Foto ilustrativ, polițist / Imagine de Anja de la Pixabay

Imagini de la Secția 16 din Capitală, surprinse de camerele de supraveghere în 2018, arată cum mai mulți polițiști dau cu capul de masă, trântesc la pământ și strangulează un bărbat. 

Câțiva polițiști de la Secția 16 din Capitală au fost surprinși de camerele de supraveghere, în 2018, cum agresează un bărbat reținut. Polițiștii l-au dat cu capul de masă pe bărbat, l-au trântit la pământ și l-au strangulat. 

Victima susține a ajuns pe mâinile polițiștilor după ce ar fi avut o altercație, pe stradă, cu două persoane care s-ar fi drogat. Bărbatul ar fi anunțat incidentul la 112, iar unul dintre indivizii care s-ar fi drogat ar fi sunat la poliție și ar fi spus că este fiul unui polițist.

Bărbatul a fost dus la secție și supus brutalităților în mai multe reprize, arată imaginile difuzate de Antena3. 

O parte dintre polițiștii din imagini, în dosarul deschis după incidentul din septembrie 2020 

Florin Vîlnei, președintele Federației Polițiștilor "Sed Lex", a confirmat, la Antena 3, vineri seară, că o parte dintre cei care apar în imaginile prezentate sunt aceiași din dosarul deschis de procurori pentru sechestrare și tortură într-un caz petrecut în septembrie 2020.

Joi, în acest dosar, au fost arestați preventiv trei polițiști. În cazul altor trei s-a luat măsura controlului judiciar, iar pentru un altul, nu s-a dispus nimic.

„Acum 2 ani, când am luat atitudine cu privire la ce s-a întâmplat acolo, cunoscând destul de bine secțiile din București, discuțiile erau destul de aprinse cu privire la comportamentul acestor indivizi, că nu pot să-i numesc colegi, și am avut o atitudine destrul de acidă.

N-au ce căuta și nu trebuie să tolerăm astfel de comportamente. Am luat atitudine încă de atunci. Cei de la Secția 16 mi-au transmis, subliminal, să ne vedem, fiecare, de treaba noastră”, a spus liderul Sed Lex, Florin Vîlnei, potrivit antena3.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel