Poliţişti atacaţi cu o bâtă de către un bărbat

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Gorj:Polițiștii au fost atacați de un cetățean care avea o bâtă.

Sindicatul Polițiștilor Sidepol București anunță că mai mulți polițiști au fost atacați de un bărbat înarmat cu o bâtă. Sindicaliștii au publicat o filmare a incidentului și le cer reprezentanților Ministerului de Interne să schimbe modul de intervenție și dotarea polițiștilor.

Politistii atacați cu bâta de către un cetățean „plătitor de taxe", undeva în judetul Gorj, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Sidepol. În imagini, apare un bărbat înarmat cu o bâtă care este înconjurat de mai mulți polițiști.

Incidentul se produce pe marginea unei șosele, iar polițiștii încearcă să-l calmeze pe bărbat și îl amenință cu utilizarea unui spray lacrimogen.

„Te rog frumos să o arunci, hai lasă... hai să-i dăm cu spray”, spune unul dintre agenții aflați pe stradă.

„Distanțare, te rog frumos, nu da cu spray”, răspunde agresorul în timp ce polițiștii continuă discuția cu el: „Te rog frumos să te calmezi”,

Sindicaliștii folosesc imaginile pentru a solicita, din nou, echipamente performante.

„În astfel de situatii nu ai ce sa faci cu banalul baston electroșoc, tocmai de aceea solicităm expres dotarea cu tasere, autospeciala de tip van cu grilaje, mijloace de protecție și intervenție pentru astfel de misiuni (cască, scut, taser, pulverizator de capacitate mărită etc), patrulă mobilă de intervenție din minimum 4 polițiști, uniformă tactică de intervenție”, au solicitat sindicaliștii pe Facebook.

Sindicaliștii mai spun că în lipsa unor măsuri se vor produce tragedii.

„Nu mai este decât un mic pas până la o nouă tragedie, cei de la vârf habar nu au și nici nu vor sa înțeleagă nevoile din segmentul operativ de ordine publică și fac tot posibilul sa păstreze aparențele unei "bune funcționări". Deficitul de personal nu este altceva decât piatra de mormânt care "încununează" toate aceste deficiențe, cu impactul dezastruos asupra serviciului polițienesc”, au precizat reprezentanții Sidepol, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel