Polițistă umilită pe rețelele de socializare din cauza coafurii

Eduard Pascu / 24 noi 2019 / 22:04 Salveaza PDF Comentarii

O polițistă britanică care a salvat peste 1.500 de persoane, după ce un baraj risca să cedeze din cauza ploilor abundente, a fost umilită pe rețelele de socializare din pricina coafurii, transmite Daily Mail.

Ofițerul de poliție care s-a aflat centrul procedurii de evacuare din Whaley "a fost asaltat pe Twitter cu mesaje sexiste și homofobe provocate de coafura ei".

Rachel Swann a fost persoana care a coordonat o operațiune vastă a poliției pentru evacuarea a 1.500 de rezidenți cu risc de înec, deoarece un baraj risca să cedeze și să distrugă totul în cale.

În timp ce familiile din orașului Peak District mulțumeau serviciilor de urgență pentru intervenția promptă, telespectatorii batjocoreau coafura vopsită a ofițerului Swann pe rețelele de socializare. În urma comentariilor crude îndreptate către ea, polițista și-a închis contul de pe rețeaua de socializare.

La trei luni de la acest incident polițista a spus că s-a simțit umilită, jignită și batjocorită și că au fost un fel de abuzuri „sexiste și homofobe” care „incită la ură”.


Ofițerul Swann a spus că intimidarea a început după ce a vorbit la o conferință de presă, în timp ce inginerii și echipajele RAF se luptau pentru ca barajul Toddbrook, slăbit de zile de ploaie să nu cedeze.

Un comentariu a spus: „Așa arată probabil un ofițer superior de poliție în zilele noastre?” . Un fost ofițer de poliție Jo Bethel a spus că domnișoara Swann „ar trebui să arate mai profesionist decât să se modeleze pe Jedward” - o referire la concurenții din 2009 de la X Factor.

Vorbind despre abuz pentru prima dată, ea a declarat pentru BBC Radio Derby: „Ceea ce m-a rănit cu adevărat a fost că oamenii spuneau că nu am standarde și să plec din poliție”.

Ea a adăugat: „Da, sunt femeie. Da, s-ar putea să am o coafură ușor diferită. Da, sunt destul de mică de înălțime. Nu-mi venea să cred că simpla mea existență ar putea provoca atâta ură.”

Comandantul poliției Peter Goodman a spus că este „mândru” de adjunctul său: „Este un ofițer exemplar. Aspectul și coafura ei sunt perfect acceptabile.”

Rachel Swann a intrat în poliția din Leicestershire în 1994 și este acum conducerea Consiliului Șefilor Poliției Naționale privind amprentele digitale și mobilitatea digitală de prim rang.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24