Polițist împușcat mortal. Autorul a fost arestat

Matt Ratana
Matt Ratana

Zeci de polițiști au descins la o fermă din Surrey în apropiere de Norbury. Ei aveau informații că în această zonă se ascunde un individ care vineri a ucis cu sânge rece un polițist.

Ofițerii au folosit explozivi pentru a pătrunde în ferma din Surrey. Un vecin a povestit că a auzit o explozie chiar înainte de ora 06:00 și a văzut aproximativ 20 de mașini de poliție și ofițeri înarmați. Casa îi aparține lui Channa de Zoysa și soției Elizabeth, care locuiesc acolo împreună cu cei cinci copii ai lor, inclusiv cu fiul lor Louis, în vârstă de 23 de ani, transmite The Sun.

Un vecin a spus că tânărul de 23 de ani este „foarte incomod și introvertit”. Se pare că Louis ar fi ripostat în momentul reținerii și a fost împușcat de polițiști. Medicii care deja se aflau la fața locului au reușit să-l resusciteze și l-au transportat în stare gravă, sub pază, la spital. Deocamdată acesta nu a putut fi interogat. El se afla sub monitorizare din anul 2018 după ce și-a dezvăluit opiniile radicale pro islamiste.

În acest timp imaginile surprinse de camerele de supraveghere, atât din zona unde a avut loc atacul asupra polițistului, cât și cea de pe uniforma polițistului sunt analizate de anchetatori. 

Polițistul Matt Ratana a fost împușcat în sediul poliției în timp ce se pregătea să facă o percheziție corporală cu un detector de metale. Individul, încătușat cu mâinile la spate, a scos un pistol și l-a împușcat în piept pe ofițer.

2. -imagine fara descriere- (politie-marea-britanie-impuscatura_52897300.jpg)

Louis fusese reținut într-o zonă din London Road, Pollards Hill pentru posesie de arme și posesie de droguri. El a fost dus la centrul de custodie din Windmill Lane, unde a rămas încătușat pentru a fi percheziționat cu un detector de metale. "Sergentul a deschis ușa pentru a-l percheziționa și pentru a îi lua temperatura pentru a respecta regulile anti-Covid. Dar suspectul l-a împușcat și a fugit", a declarat sub protecția anonimatului un polițist.

Ei au adăugat: „Se pare că suspectul ar fi reușit cumva să-și ascundă arma pe corp”. "Cu toate acestea, există reguli care interzic orice percheziție amănunțită, pe stradă, a unui suspect. Aceasta se poate face numai atunci când un suspectul este într-un sediu al poliției", a mai precizat acesta.

3. -imagine fara descriere- (politie-marea-britanie_32590800.jpg)

Matt Ratana, originar din Palmerston North din Noua Zeelandă, a venit în Marea Britanie în 1989 pentru a începe o nouă viață. Ofițerul a lucrat la Poliția Metropolitană din 1991, iar în 2015 s-a transferat la Poliția Croydon. Anul viitor intenționa să se pensioneze.

Are un fiu în vârstă de 26 de ani alături de care visa să călătorească cu motocicleta în Europa, iar apoi să antreneze clubul de rugby din Sussex.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel