Polițist din Hunedoara, trimis în judecată pentru 26 de fapte de luare de mită

Un agent de poliţie din cadrul serviciului permise şi înmatriculări din Hunedoara a fost trimis în judecată pentru 26 de fapte de luare de mită.

Ofiţerii Direcţiei Anticorupţie Hunedoara au finalizat cercetările iar, la data de 17.02.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a emis rechizitoriul dispunând trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (26 acte materiale), fals în declaraţii în formă continuată (3 acte materiale) şi înşelăciune în formă continuată (corespunzător drepturilor salariale lunare din perioada de referinţă ianuarie 2017-februarie 2019), toate cu aplicarea art. 38 al. 1 Cod Penal.

Un cetățean a făcut denunțul 

În mai 2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara a fost înregistrat denunţul formulat de un cetăţean, prin care sesiza faptul că funcţionari publici din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Hunedoara urgentează procedura de înmatriculare a autovehiculelor, primind mită de la diverşi samsari de maşini.

Din cercetări a rezultat că agentul de poliţie a primit, în perioada decembrie 2018-martie 2019, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea înmatriculării autoturismelor dezvoltând o veritabilă afacere la locul de muncă, de unde pleca frecvent cu bani acasă, obţinuţi ilegal prin prestarea în mod preferenţial de servicii de înmatriculare şi de eliberare numere de înmatriculare.

Fals în acte 

De asemenea, agentul de poliţie a declarat în fals în 3 rapoarte scrise succesiv cu privire la localitatea unde locuieşte şi a indus în eroare angajatorul, prin prezentarea ca adevărat a unui contract de închiriere, care în fapt nu a produs efecte juridice, în vederea obţinerii compensării ilegale a chiriei.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara au preluat denunţul penal şi au desfăşurat acte de urmărire penală, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul de caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel