Poliţist din Gorj, inapt pentru SAS. Corpul de control al MAI, verificări la IPJ

Corpul de Control de la MAI va verifica situaţia de la IPJ Gorj, acolo unde un agent SAS ar fi fost declarat inapt, după ce a solicitat ca toţi colegii să participe la pregătirea fizică şi la trageri. 

Potrivit unor surse din cadrul IPJ Gorj, verificările vin după ce polițistul Paul Feroiu, fost luptător în cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, a acuzat că a fost pus la dispoziţie, considerându-se că nu e apt pentru SAS, după ce ar fi cerut ca toţi colegii să participe la pregătirea fizică şi la şedinţele de tragere lunare, scrie Mediafax. 

Problemele, la finalul anului trecut 


„După concursul de la Călimăneşti sunt pus la dispoziţie. De aproape trei luni sunt la Serviciul Logistic. Spune doamna psiholog că nu mai sunt bun pentru Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Dar sunt alte dedesubturi, eu mă ocupam cu pregătirea fizică, tehnico-tactică şi şedinţele de tragere la IPJ Gorj, împreună cu alţi doi colegi, promisesem că nu va trece nimeni dacă nu vin să facă aceste pregătiri, că sunt ofiţeri sau subofiţeri. Aşa că am fost executat. Trec prin cele mai groaznice momente ale vieţii din cauza unor ofiţeri plini de orgoliu, fără demnitate. Frapant este că sunt apt pentru munca de poliţist şi sunt inapt doar pentru Acţiuni Speciale. Conducerea IPJ nu are vină, nu poate să treacă peste psiholog", a declarat Paul Feroiu, săptămâna trecută.

IPJ Gorj, acţionat în instanţă 

Acesta s-a adresat instanţei, în speranţa că îşi va putea relua activitatea la SAS. În 17 decembrie, polițistul a fost în audienţă la secretarul de stat Traian Berbeceanu.

„Am raportat ce se întâmplă şi domnul Berbeceanu a dispus Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne să verifice toate aspectele. Este dureros, dar asta este, în 15 ani de minister nu am avut nicio misiune în care să greşesc sau să fiu sancţionat pentru atitudine sau neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Domnişoara psiholog a ajuns, în nici două ore, la concluzia că nu mai sunt apt pentru Serviciul de Acţiuni Speciale", a mai declarat Paul Feroiu.

În cei aproape 15 ani în care a lucrat în cadrul MAI, Paul Feroiu a obţinut peste 30 de medalii, la individual şi la echipe, la Judo, TIR şi Unifight şi a fost în lot la două campionate mondiale. Instructor de Judo şi TIR şi dublu campion la Unifight, acesta a fost singurul participant din judeţul Gorj la campionatul de la Călimănești, în octombrie 2019, şi a făcut parte din lotul Poliţiei Române, ocupând locul I şi cu echipa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel