Polițist din Constanța, cercetat după ce a anunțat pe Facebook că nu va da amenzi pentru masca de protecție

Polițist din Constanța, cercetat după ce a anunțat pe Facebook că nu va da amenzi pentru masca de protecție / Foto: Pixabay
Polițist din Constanța, cercetat după ce a anunțat pe Facebook că nu va da amenzi pentru masca de protecție / Foto: Pixabay

Un polițist din Constanța este cercetat după ce a anunțat pe Facebook că nu va da amenzi pentru masca de protecție.

Un polițist din Constanța este cercetat, după ce a scris pe Facebook că nu va da amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție în mod corespunzător. Revolta omului lege vine după ce autoritățile au anunțat că măștile textile nu mai pot fi folosite de români. Polițistul argumenta în postarea sa că nu are pregătire medicală pentru a stabili dacă masca pe care o poartă un cetățean pe stradă este potrivită, adică de tip chirurgical sau FFP 2.

”Eu unul....... indiferent de orice dispoziție dată de șefii ierarhici NU VOI CONTROLA ȘI NU VOI SANCȚIONA nici un cetățean român privind autenticitatea măștii purtate. NU am pregătire de specialitate, NU există bază legală în fișa postului meu, NU am pregătire medicală de specialitate”, a spus polițistul, care este agent șef principal de Poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, conform Replica Online.

Postarea sa ar fi ajuns în atenția superiorilor, iar acum ar fi cercetat de Biroul Control Intern din cadrul IPJ. Demersurile reprezentanților IPJ ar fi fost făcute în urma unor sesizări.

Sindicatul Europol îi îndeamnă pe polițiști să refuze verificarea tipurilor de măști purtate de români. "Măsură aberantă!"

Reamintim că în urmă cu câteva zile, Sindicatul Europol i-a îndemnat pe polițiștii din stradă să refuze să verifice de măști purtate de români și a catalogat ultima Hotărâre CNSU ca fiind o ”măsură aberantă".

"Ca urmare a ultimelor decizii ale CNSU luate în această dimineață, se reintroduce obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise cât și în spațiile deschise. Elementul de noutate însă este reprezentat de interzicerea utilizării măștilor textile. Dacă până în prezent, actele normative vorbeau despre „purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura”, acum se interzice folosirea altor tipuri de măști decât cele medicale sau FFP2.

În traducere liberă, Guvernul are pretenția ca polițiștii să verifice tipurile de măști de protecție folosite de cetățeni, dacă sunt conforme si se circumscriu noilor rigori. Dacă cetățenii vor purta măști de protecție textile, sunt pasibili de sancțiune contravențională.

Partea ridicolă va fi atunci când polițiștii vor fi în fața cetățeanului și îi vor cere să prezinte masca la control. Asta pentru că există o gamă variată de măști de protecție, inclusiv textile, care conțin filtre de diferite tipuri pe care nu le pot identifica cu ochiul liber nici măcar cei care sunt de specialitate, nu mai vorbim despre polițiști care nici ei la rândul lor nu primesc de la unități astfel de măști de protecție." au transmis reprezentanții Sindicatului Europol. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel