Poliţist din Austria, amendat cu 6000 de euro pentru o fotografie pe Facebook

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Un agent de poliţie din Austria a primit o amendă de 6000 de euro, din cauza unei fotografii distribuite pe Facebook. 

În fotografie se regăseşte o populară mâncare austriacă ce i-a adus o condamnare în virtutea Legii de prohibiţie a nazismului, întrucât ouăle şi găluştele prăjite în tigaie sunt considerate preparatul preferat al lui Hitler. Postarea a fost făcută chiar de ziua lui Adolf Hitler, pe 20 aprilie 2020. 

Tribunalul Regional din Burgenland a decis o pedeapsă de închisoare cu suspendare de 10 luni şi o amendă de 6.300 de euro, luni. Sentinţa poate fi contestată în apel, scrie romaniatv.net

Poliţistul se apără

În faţa juraţilor, poliţistul, născut în 1978, a declarat că a distribuit acea fotografie din pură întâmplare pe 20 aprilie. El a negat orice afiliere cu nazismul. După incident, poliţistul a fost suspendat temporar. Totodată, el a demisionat din Partidul Libertăţii din Austria (FPO), o formaţiune de extrema dreaptă.

Legea austriacă de prohibiţie a nazismului este definită în termeni riguroşi. Ea incriminează nu doar înfiinţarea şi sprijinirea grupărilor neo-naziste, precum şi propaganda specifică şi infracţiunile violente, ci include şi un paragraf care interzice anumite activităţi naziste nespecificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel