Poliţist de frontieră, reţinut pentru luare de mită

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un polițist de frontieră a fost reținut după ce a fost prins în flagrant că a luat mită. 

În noaptea de 21 spre 22 octombrie 2021, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Timiş, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, au realizat prinderea în flagrant a unui agent de poliţie de frontieră în timp ce primea, cu titlu de mită, o sumă de bani de la o persoană denunţătoare.

”În fapt, la data de 20 octombrie 2021, a fost înregistrat la D.G.A. - S.J.A. Timiş denunţul unei persoane referitor la faptul că, un poliţist de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara - S.P.F. Sânnicolau Mare - P.T.F. Cenad, i-ar fi pretins 2500 de euro pentru a-l scoate ilegal din ţară, în condiţiile în care denunţătorul se afla sub control judiciar pentru cercetări privind săvârşirea unei infracţiuni de tentativă de omor, fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 13 ani”, se arată într-un comunicat de presă emis în această seară de DGA.

Prins în flagrant



În baza denunţului formulat, a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, pe raza municipiului Lugoj, în timpul căreia denunţătorul i-a oferit poliţistului de frontieră, drept mită, suma de 1500 de euro din cei 2500 de euro pretinşi iniţial.

Poliţistul de frontieră a fost reţinut pentru 24 de ore, iar la acest moment este prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La activitatea de prindere în flagrant s-a beneficiat de sprijin din partea Serviciului Judeţean Anticorupţie Caraş Severin, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş - Poliţia Municipiului Lugoj şi D.G.A. - Structura Centrală.

La Constanța, doi inspectori ANAF sunt cercetați pentru luare de mită 

La data de 20 octombrie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de doi inculpați, inspectori în cadrul A.N.A.F. – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, reținuți pentru 24 de ore în ziua de 19 octombrie 2021, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a unei sesizări înregistrată la linia Call Center anticorupție 0800.806.806 a D.G.A., conform căreia. la data de 18 octombrie 2021, cei doi inculpați, în calitățile menționate, ar fi pretins pentru fiecare, sume de bani cuprinse între de 4.000 și 5.000 lei, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză).

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși de cei doi inculpați pentru ca, în urma controlului fiscal pe care îl realizau, aceștia să formuleze concluzii care să nu determine declanșarea unui control de fond la societatea omului de afaceri. În același context, la data de 19 octombrie 2021, cei doi inspectori A.N.A.F. ar fi primit printr-un intermediar, în plicuri distincte, câte 4.000 lei de fiecare, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel