Polițist condamnat. A falsificat semnătura unui martor într-un dosar de droguri

Pexels
Pexels

Un polițist din Blaj a falsificat semnătura unui martor pe un proces verbal. 

Un polițist a fost condamnat de instanța de judecată, după ce a falsificat semnătura unui martor pe un proces verbal de consum de droguri, acesta fiind acuzat de fals intelectual. Dumitru M., agent al Poliției Municipiului Blaj, și-a pus semnătura pe un proces verbal pe care ar fi trebuit să semneze un martor în 2019, dar condamnarea a venit abia pe 9 iulie 2021, relatează Alba24

În urma condamnării, a venit și motivarea oferită de magistrații care au instrumentat cazul. În documentul oficial al instanței, se relatează detaliat despre modul în care polițistul din Blaj a falsificat semnătura martorului. În martie 2020 a fost realizată o expertiză criminalistică de către IPJ Alba și s-a constatat că nu se poate stabili dacă semnătura de pe document aparține martorului, așa că s-a dispus la renunțarea urmăririi penale față de polițist. 

Acest lucru nu a rămas permanent, iar în septembrie 2019 a fost reluat procesul, iar cauza a fost înmânată procurorului pentru completarea urmării penale. În urma unei alte expertize realizate la Cluj s-a stabilit că semnătura nu aparține martorului din procesul inițial. În urma acestei expertize a fost pusă în mișcare o acțiune penală care îl viza pe polițistul ce s-a folosit de falsul intelectual. 

A pretins că martorul a fost la sediul poliției

”În drept, fapta inculpatului Dumitru M., care la data de 30.06.2019, în calitate de agent de poliție, a consemnat în mod neadevărat în procesul verbal de constatare a infracțiunii împrejurarea că martorul (…)., inițial martor asistent în cauză a fost prezent la data de 30.06.2019 la sediul Poliției municipiului Blaj, cu ocazia constatării de către organele de cercetare penală din cadrul acestei instituții a infracțiunii ce a făcut obiectul dos.nr.48/D/2019 ( o infracțiune de trafic de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept privind pe (…)),contrafăcând totodată semnătura acestuia, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de fals intelectual, prev. de art.321 alin.1 Cod penal”, se arată în motivarea instanței din Blaj.

Se pare că pe procesul verbal se specifică faptul că martorul a fost prezent la sediul Poliție Blaj, apoi polițistul Dumitru M. a falsificat semnătura pe documentul celui ce avea calitatea de martor. 

Fostul agent de poliție a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu amânare și a fost obligat la plata a 1.300 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel