Polițist, ATACAT cu toporul, în Capitală. Coarnă: Sancțiunile ar trebui MAJORATE

Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES
Dumitru Coarnă FOTO AGERPRES

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, a reacționat în cazul bărbatului care a încercat să lovească cu un topor un polițist. 

Luni seară, un bărbat a încercat să lovească cu toporul un luptător al Serviciului Acțiuni Speciale (SAS). Omul legii fusese chemat să intervină într-un conflict casnic, în care era implicat individul în cauză. Acesta a continuat să se manifeste violent și să amenințe polițiștii. 

Incidentul s-a încheiat cu un dosar penal pentru ultraj, anunță Poliția Capitalei. 

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, a susținut că sancțiunile în cazurile de ultraj ar trebui majorate, precizând că scopul e prevenția: oamenii să vadă riscurile. 

E vorba de lipsă de educație și de respect față de lege (...) Intervențiile polițiștilor nu trebuie să fie nici blânde, nici dure, trebuie să fie legale”, a declarat președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, la Antena3. 

„Problema de fond este în reglementare și este vorba despre infracțiunea de ultraj. Aici, sancțiunile ar trebui un pic majorate și în aplicarea legii, cei care cercetează infracțiunea, să aplice cu mai multă atenție. Altfel scăpăm situația de sub control... Scopul procesului penal este prevenția. La final, oamenii să vadă că dacă ataci polițiști, riști cinci ani de închisoare cu executare”, a mai spus Dumitru Coarnă pentru Antena3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel