Polițist agresat de soție. Coarnă: Corect, legal. Nu a răspuns la o palmă cu un pumn

Dumitru Coarna FOTO AGERPRES
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a vorbit, în direct, despre măsurile luate în cazul polițistului agresat de soție, care a sunat la 112.

"Trebuie să privim partea pozitivă a acestui aspect. Polițistul a procedat corect, legal. Nu a răspuns la violență cu violență, nu a răspuns la infracțiune cu infracțiune. A ales să folosească instituțiile statului, a folosit telefonul de urgență 112 și a solicitat sprijin pentru că avem de-a face cu o stare conflictuală intrafamiliară, lucru care s-a probat, mai ales că vorbim și de o copilă minoră, de 16 ani. Mama și soția i-a atacat pe amândoi și, în opinia mea, polițistul a procedat extrem de bine. Repet, la violență nu trebuie să răspundem cu violență, la infracțiune nu trebuie să răspundem cu infracțiune!", a declarat Dumitru Coarnă, în direct la B1 TV.

Toată lumea trebuie să procedeze exact cum a procedat acest om

"O singură metodă avem de a răspunde cu violență la violență, atunci când vorbim de legitimă apărare, când se pune în primejdie viața, ori integritatea corporală și atunci legiuitorul te protejează, dar, în situația pe care noi o discutăm astăzi, așa trebuie făcut. Polițistul a procedat corect, a procedat legal, nu a răspuns la o palmă cu un pumn. El putea să-i răspundă cu doi pumni, cu trei pumni, cu cinci pumni și acum aveam o altă situație de fapt. Omul a răspuns la acest act de violență cu un apel la 112 și cu o plângere penală pentru ordin de protecție. Toată lumea trebuie să procedeze exact cum a procedat acest om, într-o situație similară", a adăugat el. 

Ce urmează să se întâmple cu femeia

"Vorbim de o plângere penală pentru răniri și alte violențe și acolo lucrurile sunt așezate într-o logică mult mai strânsă. Poliția sau Parchetul are posibilitatea să facă și dosar penal sau sesizare din oficiu. Avem o prevedere în Codul Penal în acest sens. Am văzut să s-a declanșat o procedură pe legea 217 cu acea interdicție sau ordin de protecție, depinde din ce unghi de vedere privim lucrurile. Acum așteptăm să se pronunțe instituțiile statului. Va fi un dosar penal gestionat de Parchet și se va ajunge la instanța de judecată. Sigur, există și posibilitatea juridică de împăcare sau de retragere a plângerii penale. Majoritatea cazurilor, 99% se împacă", a completat Dumitru Coarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel