Poliției și polițiștilor bătăuși de la secția 16 li se cer daune cât în cazul Ciomu, medicul care a mutilat un bărbat pe viață

Despăgubirile pentru victime vor fi achitate, cel mai probabil, tot de statul român
Despăgubirile pentru victime vor fi achitate, cel mai probabil, tot de statul român

Adrian Cuculis, avocatul uneia dintre cele două persoane bătute și umilite de polițiștii de la secția 16 din Capitală, a anunțat valoarea despăgubirilor solicitate de victime, drept daune morale. 

Avocatul Cuculis a spus sâmbătă la RTV că Ionuț Mihai Gheorghe, bărbatul bătut de grupul de 9 polițiști de la Secția 16 din București, va solicita în instanță daune morale. 

„Victima are 30 de zile de spitalizare, există certificat medico-legal care arată urmările violențelor, dar vorbim și de umilințele la care l-au supus. L-au bătut în toate felurile, inclusiv la călcâie, i-au dat cu spray paralizant. Au urinat pe el după ce l-au bătut. Daunele morale solicitate sunt de 500.000 de euro”, a anunțat avocatul Adrian Cuculis.

În cazul în care judecătorii vor da un verdict prin care condamnă faptele polițiștilor de la secția 16, despăgubirile urmează a fi achitate atât de cei vinovați, cât și de instituția responsabilă, adică Poliția Română.

De remarcat că polițiștilor bătăuși li se cer daune la nivelul celor acordate în cazul Ciomu, medicul care a mutilat un bărbat pe viață. Din cauza unei erori chirurgicale, Naum Ciomu a secționat în trei segmente penisul unui bărbat operat la Spitalul ”Th. Burghele”, fost Panduri, aparținând Primăriei Capitalei. Amenințată cu sechestrul pe instalații medicale ale spitalului, condamnat în solidar cu medicul, Primăria a achitat integral daunele.

În următoarele decenii municipalitatea urmează să le recupereze din sumele reținute din salariul medicului și ulterior din pensie (neputând confisca mai mult de 30% din venitul lunar, în condițiile în care medicul nu avea bunuri imobile, la momentul pronunțării sentinței). 

 Daune de 1 milion de euro, solicitate la Piatra Neamț

Tot avocatul Adrian Cuculis îl reprezintă și pe Toma Valentin, fiul decedatului Toma Ion, și cere despăgubiri de 1 milion de euro spitalului din Piatra Neamț. Potrivit avocatului, plângerea va fi împotriva spitalului și se va extinde către cei care aveau atribuții de verificare. Și alte rude ale pacienților decedați în incendiul de la Neamț vor solicita despăgubiri statului, la fel în cazul incendiului de la Matei Balș.

În cazul incendiului de la Clubul Colectiv, unde au murit 64 de persoane, iar alte sute au avut nevoie de îngrijiri medicale pe perioade îndelungate, daunele morale stabilite de instanță au atins valoarea cumulată de 50 de milioane de euro. Procesul este în faza de apel. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel