EXCLUSIV  Brigada Rutieră, frază-cheie scăpată despre Palada. Vâlcu: Nici nu mai e nevoie de câini-polițiști!

Mirel Palada
Mirel Palada

Sociologul Mirel Palada s-a ales cu dosar penal după ce a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în urma unui control în trafic efectuat de poliţiştii Brigăzii Rutiere, conform unor surse judiciare citate de Agerpres.

Din comunicatul Brigăzii Rutiere reiese un lucru interesant: ”şoferul emana halenă alcoolică”, adică avea respirație neplăcut mirositoare.

"În data de 8 octombrie, în jurul orei 23,30, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza Sectorului 2 au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani. Având în vedere faptul că şoferul emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să sufle în aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat", se arată într-un comunicat al Brigăzii Rutiere.

Întrebări-cheie

Jurnalistul Val Vâlcu ridică niște întrebări-cheie. În contextul în care, teoretic, ambii au avut mască de protecție și au păstrat distanța de doi metri, cum au reușit polițiștii să simtă halena alcoolică? Cum l-au mirosit pe Mirel Palada dacă trebuiau să se protejeze?!

În altă ordine de idei, este normal să pui șoferul, în pandemie, să sufle în fiolă? Nu ar trebui cumva modificată procedura?

Nu este un risc de contaminare pentru polițiști, în pandemie, dacă inhalează mirosuri? Și ce nevoie mai este de câini-polițiști care disting mirosuri, dacă cei de la Rutieră au simțul acesta atât de dezvoltat?!

Cazul cu merele și bananele

Și dacă polițiștii se iau doar după miros, reamintim următorul caz: Un bărbat din Slatina, rămas fără permis de conducere după ce poliţiştii de la Rutieră i-au găsit o alcoolemie de 0,07 mg/litru alcool pur în aerul expirat, a demonstrat prin analize de sânge că nu a băut. El susține că a mâncat două mere și o banană cu câteva ore înainte de testare. Bărbatul a declarat, în februarie 2020, că agenţii nu l-au crezut, aşa că el a solicitat probe de sânge. Rezultatele analizelor i-au dat dreptate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel