EXCLUSIV  Politicienii vs Facebook. Cine sunt adevărații câștigători

Dragnea și Tăriceanu
Dragnea și Tăriceanu

De câțiva ani, publicul românesc s-a obișnuit ca politicienii să comunice cu cetățenii și prin postările și comentariile de pe paginile lor de Facebook, însă există unii cu funcții importante care se încăpățânează să comunice doar instituțional. 

Toată lumea s-a obișnuit ca președintele Iohannis să posteze pe Facebook când are ceva important de transmis țării. La fel procedează și al treilea om în stat, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, dar și mai mulți miniștri precum Olguța Vasilescu, Eugen Teodorovici. Această abordare non-formală a publicului a adus și beneficii acestor politicieni, dar și dezavantaje ca în cazul Primarului General Gabriela Firea. Internauții au găsit astfel un loc unde să își exprime și aprecierea, dar și nemulțumirile, de multe ori prin mesaje nu tocmai civilizate.

Cu toate aceștia există și politicieni care au păstrat linia clasică de comunicare cu publicul, comunicate de presă, declarații publice etc. Un bun exemplu este numărul doi în stat, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care se bucură de o mare popularitate în sondaje, deși este mai puțin activ pe Facebook. În aceeași situație se află și numărul patru în stat, premierul, Viorica Dăncilă, care beneficiază de o largă expunere mediatică fără însă a avea un profil pe Facebook. La lista politicienilor cu funcții importante fără Facebook se pot adăuga vicepremierii României Paul Stănescu și Grațiela Leocadia-Gavrilescu sau ministrul turismului Bogdan Trif.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel