Politicienii germani primesc cu scepticism noua iniţiativă a premierului Theresa May pentru Brexit

Cea mai recentă iniţiativă a premierului britanic Theresa May pentru a-i determina pe parlamentari să aprobe proiectul ei de acord care să permită Marii Britanii să părăsească Uniunea Europeană în bune condiţii a fost întâmpinată cu scepticism de către politicieni germani, relatează miercuri dpa.

'Din păcate, mă tem că noua propunere nu schimbă nimic substanţial ', a declarat preşedintele comisiei pentru afaceri externe a parlamentului german, Norbert Roettgen. 'Theresa May într-adevăr încearcă prezentând acelaşi lucru în mod repetat, în noi încercări, a declarat politicianul creştin-democrat (CDU). Roettgen a apreciat că votul în Camera Comunelor privind proiectul de lege pentru Brexit ar fi trebuit să fie legat direct de un al doilea referendum.

Aceasta ar fi fost ceva nou, a spus el. Acordul urmează să fie prezentat parlamentului la începutul lunii viitoare. Parlamentarii l-au respins deja de trei ori. Marea Britanie va rămâne în UE până la 31 octombrie - un termen limită care a fost amânat din 31 martie. Nils Schmid, care s-a adresat în numele social-democraţilor (SPD), a exprimat opinii similare. 'Un al doilea referendum ar fi trebuit să se desfăşoare de mult, după ce guvernul şi parlamentul au fost în impas luni de zile ', a spus explicat el, exprimându-şi îndoiala cu privire la autoritatea pe care premierul britanic o mai are în cadrul Partidului Conservator pentru a obţine aprobarea acestei ultime iniţiative în Camera Comunelor Alexander Lambsdorff (FDP, liberal) a apreciat că Theresa May pare pur şi simplu disperată în această etapă.

Proprii ei oameni îi caută un succesor într-un mod destul de deschis', a spus el în legătură cu politicieni ai Partidului Conservator care au o poziţie de contestare a actualului leadership. Şi social-democraţii la fel de iresponsabili îi resping fiecare propunere mai repede decât ar putea să o citească', a menţionat de asemenea Lambsdorff, referindu-se la Partidul Laburist, de opoziţie, condus de Jeremy Corbyn. El a cerut UE să respingă orice încercare a premierului May de a solicita o nouă amânare în procesul privind Brexitul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel