Politicianul Arnoud van Doorn, arestat. Suspect că plănuia asasinarea premierului olandez Mark Rutte

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Polițiștii l-au arestat pe controversatul politician Arnoud van Doorn care ar fi plănuit asasinarea premierului olandez.

Controversatul politician olandez Arnoud van Doorn, care a părăsit partidul de extremă-dreapta al lui Geert Wilders şi s-a convertit la islam, a fost arestat la finalul săptămânii trecute pentru intenţia de asasinare a premierului Mark Rutte, a anunţat avocatul său, citat marţi de politico.eu, scrie Agerpres.

Poliţia l-a arestat pe Van Doorn pentru că a acţionat în mod suspect în timp ce se afla în acelaşi cartier din Haga cu Mark Rutte. El a fost eliberat din arest luni, fără a fi formulată o acuzaţie pe numele său.

Ce a declarat pentru presa locală



Van Doorn de declarat pentru media locale că se afla în zona respectivă din Haga pentru a-i da medicamente pisicii mamei sale şi a oprit la o cafenea care întâmplător se află vis-a-vis de sala de fitness în care era Mark Rutte.

Măsurile de securitate pentru premierul olandez au fost consolidate în urmă cu câteva zile de teama unei răpiri sau a unui atac comise de o bandă infracţională. Potrivit cotidianului De Telegraaf, ofiţeri din Serviciul de securitate regal şi diplomatic (DKDB) au fost mobilizaţi suplimentar pentru a-l însoţi Rutte, care de obicei merge la birou cu bicicleta.

S-a convertit la islam



În 2012, Arnoud van Doorn s-a convertit la islam după ce a părăsit Partidul Libertăţii, condus de Geert Wilders. Ulterior el a fondat Partidul pentru Unitate, care nu a reuşit să obţină un mandat în alegerile parlamentare din acest an.

El a fost condamnat pentru postarea de mesaje antisemite pe Twitter, scurgerea unor documente oficiale către presă, posesia ilegală de arme de foc şi vânzarea de droguri către minori. 

Tentativă de asasinat împotriva consilierului președintelui Ucrainei

O tentativă de asasinat împotriva consilierului președintelui Ucrainei, a avut loc săptămâna trecută. Persoane necunoscute au tras mai multe gloanțe în mașina în care se afla Serhiy Shefir, prim-asistentul președintelui Volodimir Zelenski, transmite Euronews. 

Atacul a avut loc în apropierea satului Lisnyky din apropierea Kievului. Serhiy Shefir nu a fost rănit în atac, dar șoferul autoturismului a ajuns la spital. La fața locului s-a deplasat și procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova. 

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel