Politicianul anti-români, câștigător în Anglia

Liderul UKIP (UK Independence Party), Nigel Farag, este la ora actuală cel mai curtat politician de către mass media britanică, după ce partidul său a obținut la alegerile locale din 2 martie 147 de mandate de consilieri, față de doar opt obținute în scrutinul precedent. Nigel Farag este cel care, în luna martie, declara în Parlamentul European, că României şi Bulgariei, "două țări chinuite de corupție și crimă organizată", nu ar fi trebuit să li se permită aderarea în UE.   

Potrivit contributors.ro, rezultatele excelente obținute de partidul lui Nigel Farag în alegerile locale au produs îngrijorare în rândul celor trei mari partide britanice, dar în special în rândul Conservatorilor, de unde au plecat cei mai mulți către partidul eurosceptic UKIP.

În alegerile pentru 34 de consilii de comitat (echivalentul județului) din Anglia, UKIP s-a situat pe locul al treilea cu 22% din voturi, după Partidul Laburist (29%) și Partidul Conservator (26%) și înaintea Partidului Liberal Democrat (13%).

UKIP, fondat acum exact 20 de ani, este un partid eurosceptic, care până acum era identificat printr-o singură politică – militarea pentru retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Până la scrutinul local, conducerea Partidului Conservator minimiza impactul UKIP. În noiembrie anul trecut, premierul David Cameron califica UKIP ca fiind un partid plin de “țăcăniți, săriți de pe fix și rasiști ascunși”, iar Kenneth Clarke, până nu demult ministru al justiției, spunea, recent, că UKIP este “un partid de clowni”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel